EN-normeringen voor werk- en bedrijfskleding
Wie of wat geeft de richtlijnen aan voor bedrijfskleding en welke normering is vereist? Geloof ons: de ene inherente of gefinishte stof is de andere niet. Door essentiële vragen te stellen en uw specifieke eisen te verduidelijken, creëren we samen een gepersonaliseerd pakket dat uw bedrijfskleding bescherming én een impactvolle uitstraling geeft.
Dus als dat uw ambities zijn, dan heeft u een partner nodig die u adviseert voor de meest kwalitatieve én kostenefficiënte oplossing.
EN ISO 11612
Bescherming tegen hoge temperaturen en vuur: kleding die beschermt tegen vlammen, convectiewarmte (geleiding), stralingshitte, gesmolten metaalspatten, directe hitte en vocht.
EN ISO 11611
Bescherming tijdens laswerkzaamheden en gerelateerde taken: veiligheidskleding die bescherming biedt tegen gesmolten metaalspatten, onbedoeld contact met vlammen en UV-straling.
EN 13034
Bescherming tegen vloeibare chemicaliën: kleding die vloeistofafstotend is en bescherming biedt tegen kleine spatten en lichte nevels van chemische vloeistoffen.
EN 61482
Bescherming tegen elektrische vlamboog: kleding die beschermt bij het werken onder spanning waarbij er een risico is op blootstelling aan een elektrische vlamboog.
EN 1149
Bescherming tegen elektrostatische oplading (brand en explosie): antistatische kleding voorkomt het ontstaan van vonken als gevolg van elektrostatische lading, wat brand of explosies kan voorkomen.
HACCP & DIN 10524
De DIN 10524 normatiek omvat eisen van voedselveiligheidsstandaarden zoals HACCP, BRC, ISO 22000, en IFS, en richt zich op specifieke bedrijfsrisico’s. Deze norm biedt richtlijnen voor het ontwerp, selectie, gebruik, en onderhoud van werkkleding om voedselcontaminatie door ongeschikte kledij te voorkomen. HACCP, gericht op risicobeheersing in de voedselindustrie, benadrukt het belang van geschikte kleding maar specificeert geen eisen voor het uiterlijk of de kwaliteit ervan.
EN ISO 20471
Bescherming door hoge zichtbaarheid bij dag, schemer, en nacht: kleding die voldoet aan de EN ISO 20471-norm, ontworpen om de drager opvallend zichtbaar te maken in alle lichtomstandigheden.
EN 14404
Bescherming voor werk in knielende positie: speciaal ontworpen kleding, uitgerust met gecertificeerde kniebeschermers volgens EN 14404 norm.
EN 343
Bescherming tegen regen en slechte weersomstandigheden: kleding die voldoet aan de EN 343-norm biedt essentiële bescherming tegen neerslag zoals regen en sneeuw, evenals tegen vochtigheid van de grond.
EN 14058
Bescherming tegen koude omstandigheden: kleding ontworpen om te beschermen in milieus waar temperaturen net boven de -5 °C kunnen dalen.
EN 17353
Verbeterde zichtbaarheid in gemiddelde risico situatie.
Deze norm wordt opgesplitst in 3 types:
Type A: Uitrusting die wordt gedragen door dragers waar er alleen een risico bestaat om niet gezien te worden bij daglichtomstandigheden. Deze uitrusting is enkel voorzien van fluorescerend materiaal.
Type B: Uitrusting die wordt gedragen door dragers waar er alleen een risico bestaat om niet gezien te worden bij daglichtomstandigheden. Dit type is opgesplitst in 3 categorieën en gebruikt enkel retro reflecterende materialen.
Type AB: Uitrusting die wordt gedragen door dragers waar er alleen een risico bestaat om niet gezien te worden bij daglichtomstandigheden, schemering en donkere omstandigheden. Dit type maakt gebruik van fluorescerend als van retro-reflecterend materiaal en/of gecombineerde verbeterde zichtbaarheidscomponenten.
Behoefte aan bedrijfskleding op maat?
Bij Van Moer bestelt u niet zomaar werkkleding. U bestelt wél het hoogste draagcomfort en de beste dagdagelijkse bescherming in lijn met uw bedrijfsidentiteit en uitstraling. Want een kwalitatief, creatief en duurzaam resultaat: dat betekent verder gaan. Verder dan een stof- of kleurkeuze.
Met ons inhouse ontwerp, een doorgedreven bespreking en klantgerichte ontwikkeling van de pasvorm creëren we de bedrijfskleding waarmee uw medewerker klaar is om iedere werkdag het beste van zichzelf te geven.